Skiep

Ik ben de founding mother van Skiep. Skiep is ontstaan door de vraag van de plaatselijke schaapsherder die met een wol overschot zat. Wol van het Kempisch Heideschaap is tegenwoordig niets meer waard en dreigde op de afvalberg te belanden.

Zo'n mooi natuurproduct - met zulke mooie eigenschappen? Dat kan in mijn ogen niet!

En zo is Skiep geboren. Voor het concept baseerde ik me op het oude kookboek van mijn oma (van rond de 19e eeuw) waarbij boeren hun eten lieten stoven in de zgn. hooikist. Dit om energie te besparen maar ook om gerechten langzaam te laten garen. Omdat smaken en aroma's de tijd krijgen om in te trekken, krijg je echt smakelijke maaltijden.

Het grote, persoonlijke voordeel is dat je er niet hoeft bij te blijven - er kan niks aanbranden of overkoken.... Ook als koelbox werkt het perfect: de wol zorgt voor natuurlijke isolatie.

Ik maak de Skieps met veel liefde in eigen atelier maar werk voor grotere opdrachten graag samen met een werkplaats met sociale tewerkstelling hier in de buurt.

Skiep staat voor slowcooking & koelen op een ecologische manier.

Skiep warm, Skiep cool.

De waardering van www.swanmarket.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 230 reviews.